Milan Truelove – Hard To Get ( 2019)

Nieuwe artiesten die een steuntje in de rug wel kunnen gebruiken, daar is de kvk eigenlijk voor bedoeld ooit. Niet dat ik daar altijd op ben teruggevallen, maar deze week dus wél. Want Milan Velberg uit Leeuwarden zoals hij eigenlijk heet, heeft sinds 24 mei zijn debuut uit. En wát voor leuke aanstekelijke single is dit zeg!

Zelf geschreven én samen met producer Robert Dorn geproduceerd, laat ons een mooi single horen die diverse elementen bevat waaruit de invloeden te horen zijn welke Milan hebben doen besluiten om op 12 jarige leeftijd te gaan zingen en de opleiding Artist Music in Leeuwarden te gaan volgen en met succes af te ronden. In 2017 leverde de deelname aan The Voice ook de nodige begeleiding op van Waylon én Sanne Hans. En dus mogen we wel concluderen dat we met Milan weer een goede, nieuwe Nederlandse artiest erbij hebben naast Duncan Lawrence. En we weten allemaal wat dát voor Duncan heeft opgeleverd. Zou Milan dan niet een prima keuze zijn voor het komend ESF in ons eigen land?

Hard To Get is een vrolijke, catchy popsong geworden, waarin je duidelijk invloeden van Christina Aquilera kunt horen. Maar ik kan ook de Funk en Soul horen, die Milan al jaren hebben beïnvloedt. Én ik wil ook best wel een link leggen naar artiesten als Sam Smith en Justin Timberlake hoor, in dat gezelschap kun je deze single best wel plaatsen. Maar ook 'los' van als die stromingen hoor je een heerlijke song die je vaker dan eens hoopt te horen op de radio en die altijd een plekje kan krijgen in jouw meest favoriete playlist op o.a. Spotify voor elk moment. Het duurt, mag ik dat zeggen? – ja, dat mag ik zeggen.., nergens té lang….

Veel luisterplezier.

Eric Kerkdijk.

Milan Truelove – Hard To Get https://www.youtube.com/watch?v=DiQXdrgp8CQ

Op de hoogte blijven van alle Keuzes, check de Spotify-lijst hier https://open.spotify.com/user/puffstuf/playlist/3jqzP15Y17GhtBAL20yBf7?si=0rvYrdq7TrCsIHUtXU9j8g

Comments are closed.