KvK: Mamas Gun – I need a win ( 2018)

Mamas Gun – I need a win ( 2018)
Als je dit item redelijk volgt, dan zou je kunnen merken dat ik best wel houd van West Coast muziek en ook nog eens extra aandacht heb voor Young Gun Silver Fox. En geef maar eerlijk toe, dat jij dit ook wel prettig vindt klinken. Dus geniet maar weer eens van een nieuwe loot aan die beroemde tak van de boom die Popmuziek heet.

Deze week maken we een kleine, maar toch ook interessante, zijsprong naar de nog té onbekende groep Mamas Gun. Verbindende factor in deze is Andy Platts. De frontman van de band én de younger gun van Young Gun Silver Fox. Dit nieuwe nummer komt van het vierde album van Mamas Gun, wat op 23 februari zal gaan verschijnen. En als je al fan van de ene bent, dan zou je zomaar fan van de andere band kunnen gaan worden. Want de muziek van beiden, gaat nagenoeg naadloos in elkaar over; de funky soul van Mamas Gun past als een maatpak in de West Coast sound van YGSF.

Dat gegeven zou ook nog eens een keer mede ten grondslag kunnen liggen aan het feit dat YGSF medelid Shawn Lee, aan het album heeft meegewerkt én de Horn sectie van de Dap Kings en songwriters Connor Reeves (Tina Turner, Joss Stone) en Christopher Braide ( Sia, Lana del Rey) eveneens. En dan mag je niet vreemd opkijken dat het geheel weer heel erg goed klinkt.
Wat je verder ook nog wel mag weten is dat dit album en dus ook dit nummer, heel gewoon 'ouderwets' analoog is opgenomen en klinkt als een klassiek R&B/Soul album uit de beste jaren van de Motown Popmuziek.

Veel luisterplezier.
Eric Kerkdijk.

Link naar youtube: Mamas Gun – I need a win https://www.youtube.com/watch?v=tMHVymC9x5c

Comments are closed.