KvK: Tom Walker – Leave a light on ( 2018)

Tom Walker – Leave a light on ( 2018)
Ik ben niet echt iemand die jou iets wil opdringen, maar deze week moet ik je toch deze plaat nadrukkelijk aanbevelen. Het is een plaat met een zeer indringende boodschap. Een die nou niet direct prettig in het gehoor ligt, maar té indrukwekkend is om niet gehoord te worden. En dát het een boodschap heeft die impact heeft, daar mag je wel van uitgaan. Deze plaat is een echte muzikale handgranaat, die midden in je gezicht zal afgaan. En daar is geen houwen aan!

Tom Walker is een Britse multi-instrumentalist die hip-hop beats combineert met electric samples en toch ook een gewone singer-songwriter genoemd kan worden. Hij is opgegroeid met de muziek van Ray Charles, the Police en Bob Marley; dus muziek schrijven mét inhoudelijke teksten is hem min of meer aangeleerd door niet de minsten.

Met een conservatorium opleiding op zak, weet hij echt muziek te componeren en vertolken én dat zelfs dus op meerdere instrumenten. Wat je zelf allemaal kunt horen op de EP Blessings, die in april 2017 uitkwam en waar dit nummer o.a. op te vinden is en dus nu ook in ons land wordt gelanceerd. Het handelt over een vriend van hem die verslaafd is en aan wie Tom wil aangeven, dat deze altijd een licht kan volgen die hem uit de zorgen kan leiden. Mooi gegeven als je dergelijke vrienden hebt, die jou altijd een helpende hand kunnen bieden als het nodig is. Al is het maar een luisterend oor.

Misschien dat jij zelf ook zo'n persoon kunt zijn voor iemand in jouw omgeving. Een oud Joodse zegswijze leert ons: hij wie één leven red, redt de hele wereld. Prachtig toch? Ga er dus maar eens goed voor zitten, om deze muzikale granaat te kunnen handelen..

Veel luisterplezier.
Eric Kerkdijk.

Tom walker – Leave a light on https://www.youtube.com/watch?time_continue=125&v=nqnkBdExjws

Comments are closed.