KvK: Tom Odell – If you love somebody ( 2018)

KvK: Tom Odell – If you love somebody ( 2018)
Op het moment dat ik deze column schrijf vallen de mussen nog net niet dood van het dak van de warmte en dan luisteren naar een nummer wat het vuur in je hart extra doet branden, is niet echt bevorderlijk om je hoofd koel te houden om nog enigszins zinnege teksten uit je vingers te laten stromen. Toch vind ik, dat dit nummer een mooie column verdient, want dit nummer heb ik de afgelopen tijd dus min of meer op de repeat, in huis - op niveau nét geen burenoverlast - de hele dag door gedraaid.

Niet vaak zijn een artiest en zijn instrument een match made in heaven, maar Tom Odell en zijn piano zijn daarop toch wel een hele grote uitzondering. Dit splinternieuwe nummer heeft een zeer krachtig refrein en een lekker up-tempo melodie en gaat weer eens over de liefde. Nou is dat gegeven niet echt altijd een zekere factor bij het scoren van een grote hit, maar ik vouw van deze column een hoedje en draag dat een hele week, als dit nummer dus geen hele grote hit gaat worden.
Ok, misschien speelt hij wel een klein beetje op safe, om met dit nummer weer aan te schurken bij zijn debuut, maar zijn laatste album en tour, waren zeker geen slechte; en dat is zelfs een understatement. En mag je nou rustig gaan wachten op zijn nieuwe album? Ja, want dit is de eerste single hiervan.
De komende tijd dus een werkelijk prachtige KVK, al zeg ik het zelf! Maar ik weet ook, dat maar weinig mensen dit niet met mij eens zullen zijn, zo gauw ze dit nummer hebben gehoord.

Veel luisterplezier.
Eric Kerkdijk.

Tom Odell – If you love somebody https://www.youtube.com/watch?v=K1-TbFsJwnY

Comments are closed.