KvK: Tim Dawn – Walking on a Wire ( 2018)

Tim Dawn – Walking on a Wire ( 2018)

Stel je voor dat je een goede opleiding hebt volbracht, je een leuke baan hebt gevonden en je je leven in redelijke luxe kunt leven. Bij de een komt dan ineens een chronische ziekte om de hoek kijken en bij een ander komt er een onbestemd gevoel langzaam naar boven. In beide gevallen staat je leven op z'n kop en maar weinig mensen begrijpen de situatie.

Tim Dawn overkwam het tijdens een back-pack vakantie door Australië. Ineens wist hij dat hét het niet was en dat de muziek pas die rust en vrijheid gaf waar hij eigenlijk naar op zoek was. Dus advocatenbaan opzeggen en verhuizen naar een kinderboerderij om tussen de dieren te gaan schrijven en componeren. En die rust en vrijheid hoor je terug in zijn Indie-Pop nummers, met een stemgeluid die je doet denken aan Hozier, James Bay en Coldplay's Chris Martin.

Het resultaat mag er zeker zijn, prachtige sfeervolle nummers die je zeker zullen bijblijven. Tenminste als je een beetje gevoel voor muziek hebt en je jezelf kunt verplaatsen in een ander. Luister maar eens naar zijn debuut EP Up en zijn eerste single die nationale airplay kreeg in ons land 'Lighthouse'. Al weet ik ook wel dat er maar weinigen zullen zijn die dit ook daadwerkelijk eens een keertje zullen doen. Geeft niks, soms moet je mensen niet dwingen iets te doen wat goed voor ze is.

Misschien is het maar goed dat Tim geen advocaat gebleven is, iets waar hij voor zichzelf de beste pleitbezorger wel eens heeft kunnen zijn. En ja, soms is een plotse verandering een hele goede. Ondanks dat je dan vaak ineens wordt afgesloten van de rat-race die de maatschappij wordt genoemd, kan het met al zijn bijkomende problemen ook een hele opluchting zijn om niet meer constant de balans te moeten zoeken tussen je werk en je echte leven. Maar het is niet iedereen gegeven om die verandering te omarmen. Zij blijven dezelfde fouten maken.

Wees niet als hen, daar wordt je niet vrolijker van.

Geniet ervan en veel luisterplezier.

Eric Kerkdijk.

Tim Dawn – Walking on a Wire https://www.youtube.com/watch?v=MqAnw8meBG4

Comments are closed.