KvK: The 1975 – It’s not living (if it’s not with you) ( 2019)

The 1975 – It's not living (if it's not with you) ( 2019)

En zo sta je weer aan het begin van een nieuw jaar. Volledig voorzien van nieuwe moed en hernieuwde goede voornemens, vooruitkijken naar de dingen die wellicht komen gaan. Onszelf voor de gek houdend dat het dit jaar allemaal heel 'anders' zal gaan; dat de ommezwaai nu toch écht komen gaat. Nee, ga maar weer gewoon met beide benen op de koude aarde staan en kijk vooruit en ook jezelf gewoon eerlijk in de ogen: het roer zal nooit ineens om gaan, want dat is je nog nooit gelukt! Dus wees wijs en draai voorzichtig de koers wat bij en als het nodig is, later nog iets meer.

Misschien dat je in eerste instantie een lekker en leuk liefdesliedje denkt te gaan horen als eerste kvk van 2019. Ondanks dat het een mooie kvk is, zul je wat verwachting betreft toch een beetje schrikken. Dit nummer gaat over de heroïneverslaving van frontman Matty Helay. Ondanks dat hij al geruime tijd clean is en dus niet meer gebruikt, is het toch een gegeven waar hij elke dag van zijn leven mee wordt geconfronteerd. En het enige wat je dan kunt doen, is het eerlijk erkennen van het probleem waar je mee blijft worstelen.

Een kvk met een boodschap dus, eentje om de rest van het jaar te onthouden en te omarmen: als je je leven wilt veranderen, dan zul je je leven moeten veranderen. Kijken in de spiegel, eerlijk zijn én een andere weg inslaan. En die weg zal je zeker en vast leiden naar een aangenamer leven en je meer voldoening brengen. Dus weg met alle goed bedoelingen en gewoon iets doen! Stap voor stap en soms een stapje terug, zodat je echt iets gaat bereiken. En dat kán dus met een prettige liedje onderweg, zoals deze eerste kvk van een mooi nieuw 2019.

Gelukkig nieuwjaar en dat al je plannen mogen lukken. Geniet ervan en veel luisterplezier.

Eric Kerkdijk.

The 1975 – It's not living.. https://www.youtube.com/watch?v=FzfKn-hlZwo

Comments are closed.