KvK: Right Said Fred – You’re The Best thing about Christmas ( 2018)

Right Said Fred – You're The Best thing about Christmas ( 2018)

Eindelijk is dan de Kerstperiode aangebroken. Ja, ja, ik weet dat die andere Saint nog een paar dagen in ons land is, maar toch gaan we in de muziekbranche weer helemaal 'los'. En deze keer met een hele nieuwe kennismaking met dé band van de Nineties.

Nee, een echt verhaal achter de plaat zit er niet. Behalve dan dat er een speciale clipversie van is, die op het volwassen Britse sort-of YouTube kanaal HuHa TV al een tijdje booming is. Als die versie al niet in je hoofd blijft zitten als een echte oor-wurm, dan weet ik het ook niet meer. Maar een lekkere opmaat tot the festive season kun je wat mij betreft niet krijgen.

Al zou je de tekst misschien iets té letterlijk kunnen nemen en dit jaar eens helemaal op een compleet andere wijze Kerst kunnen vieren. Zonder opsmuk, zonder uitgebreide diners, zonder dikdoenerij met dingen die je de rest van het jaar nooit meer doet, zonder vlinderstrikjes en glitters in je haar. Gewoon eens lekker plezier hebben, zonder verplichtingen.

Een echt Merry Christmas dus, in je meest foute Kersttrui, met een lekker gewoon drankje in je hand en in je mond, een doodnormaal hapje op de tafel waarbij je niet eerst hoeft na te denken hoe je het in vredesnaam uitspreekt en zonder cadeautjes die eigenlijk naast de kliko nog het beste uitkomen of zelfs de open haard als kortstondige bewaarplaats zouden mogen krijgen.

Met andere woorden: doe lekker je eigen ding en neem niet alles té aux serieux, want volgende week kan zo maar alles weer anders zijn.

Ho Ho Ho… Merry Christmas

Eric Kerkdijk.

Right Said Fred – You're the best thing... https://www.youtube.com/watch?v=oFYLjfk5KU0

Adult version : https://www.youtube.com/watch?v=6maPPalqupc

 

 

Comments are closed.