KvK: Reitse Giesbers & Apeldoorns popkoor – Pieces ( let’s bring them together)

Reitse Giesbers & Apeldoorns popkoor – Pieces ( let's bring them together)(2017)
Maar liefst vier producties zijn er gemaakt voor Serious Request 2017 in Apeldoorn. Allemaal met de nodige zorg en beleving, maar toch ook weer flink verschillend. Aangezien ik zelf de keuze maak welk nummer er iedere week de kvk nominatie krijgt, kijk en luister ik met grote belangstelling naar alles wat er gemaakt is. En deze week heb ik uit twee producties gekozen voor dit nummer.

De Apeldoornse singer-song writer Reitse Giesbers heeft samen met het Apeldoornse Popkoor dit nummer opgenomen voor de stille ramp van SR17. En ik kan je zeggen, dat het gewoon een goed nummer is. Wellicht iets té veel Disney naar mijn smaak, maar zeker een krachtige powerballad, die je niet snel zal gaan vervelen. En bovendien denk ik dat je het refrein na een paar keer horen gewoon lekker mee gaat zingen. En daar is een popsong, zelfs een ballad, toch ook gewoon voor bedoeld toch?

De produktie is prima, nergens over the top en precies passend bij de sfeer die het nummer en The Cause behelst. Maar dat mag je misschien ook wel verwachten van Evert Abbing, die voor de produktie heeft getekend. Niet voor niets heeft hij mede kunnen zorgen voor het kenmerkende geluid van De Dijk, Lois Lane en misschien ken je Marco Borsato nog? Grapje natuurlijk, want Marco heeft weer een prachtig nieuw album uit, waarop je weer de échte Marco op kunt horen.
En met zo'n achterland kan het ook niet anders dan dat er een krachtig nummer uit ontstaat. Eentje waar SR17 zich gelukkig mee mag prijzen en wat je kunt steunen via deze link: https://kominactie.3fm.nl/actie/pieces
De komende week zetten we het nummer Center Stage in onze Veluwe Centraal Muziek Etalage. Veel luisterplezier.

Veel luisterplezier.

Reitse Giesbers & Apeldoorns popkoor – Pieces (let's bring them together)https://www.youtube.com/watch?v=z950SFXZQiE

Comments are closed.