KvK: Nielson – IJskoud ( 2018)

Nielson - IJskoud ( 2018)

Het is duidelijk dat Nielson een nieuwe weg is ingeslagen. Zijn gitaar hangt niet meer om zijn lichaam, maar ook zijn muziek is ook veranderd. Op zijn nieuwe album Diamant komt alles min of meer bij elkaar zoals je dat dan zegt, maar feit blijft dat zijn karakteristieke stem nog steeds hetzelfde klinkt en dat is best fijn. Toch is de sfeer van zijn songs veranderd; het klinkt allemaal wat meer elektronisch en misschien wat rijper qua levenservaring. Zelf zegt Nielson dat hij met dit album wat meer blijk geeft van zijn eigen leven en de bijbehorende gemoedstoestand. Ik denk dat je wat meer van hém hoort in deze nieuwe songs en daarmee wordt hij nog meer vriendelijker dan hij al was.

Ja, deze song is volledig in onze eigen taal, maar ik vind hem ook best internationaal klinken. Waarom zou je niet in het Nederlands kunnen zingen, wat je veel vaker ook in de Engelse taal hoort? De bijbehorende clip is prachtig om te zien; kijkt als een mooie kleine Film Noir en toch stemt het je niet echt somber.

En dat laatste gegeven maken we allemaal wel eens mee, soms wat vaker dan ons wellicht lief is. Maar mét Nielson zouden we die gloomy feel ook kunnen gebruiken om er uiteindelijk sterker uit voort te komen. Of zoals Nielson het zelf zeg: “Veel dingen maken me bang, maar ik dwing mezelf voortdurend om uit mijn comfortzone te stappen”. En daarbij moet ik dan weer denken aan een Engels gezegde: What won't kill you, makes you stronger!

Een kvk dus mét een boodschap. Al hoef je daar niet elke keer op te letten of aan te denken hoor. Gewoon genieten van een hele mooie song is nét zo goed prima, want daar is muziek toch ook voor?

Geniet ervan en veel luisterplezier.

Eric Kerkdijk.

Nielson – IJskoud https://www.youtube.com/watch?v=L__V3s-wQuY

Comments are closed.