KvK: Nielson – Diamant ( 2018)

Nielson - Diamant (2018)
Dit is er weer eentje, die ik zou bestempelen als een juweeltje uit de schatkist van de muziek. Dát mag jij natuurlijk totaal niet met mij eens zijn, want smaken verschillen natuurlijk. En daar kun je alleen maar respect voor hebben. Niet iedereen is als iedereen, verschillen bestaan er om de mooie diversiteit van het leven te vieren.

Niets is zo divers als verliefd zijn; een valkuil waar je zomaar intuimelt, maar dus ook een situatie die voor iedereen anders is en toch ook weer voor iedereen gelijk. Verliefd worden kunnen we allemaal en zomaar ineens. De diamant die je ineens lijkt te hebben, is vaak geen juweel in de ogen van anderen en toch beschikken ze over dezelfde juwelen. In de Engelse taal zeg je dan: Beauty lies in the eyes of the beholder. Het is namelijk jouw 'waarheid' en die geldt dus nooit voor een ander.

Toch heeft Nielson met deze nieuwe single een geslepen diamant in handen wat mij betreft. Eentje met een echte internationale sound en mix, al zal de taal een wereldhit helaas in de weg liggen. De diamant is zijn emotie t.a.v. zijn (jeugd)liefde en die iedereen zal kunnen begrijpen omdat jij hetzelfde gevoel wel eens hebt gehad. De roze blik door de roze bril die niemand ziet, maar wel snapt én toch snel vergeet. Want we oordelen vaak te snel over wie van wie houdt en keuren dat dan ook graag af vanuit een morele inslag.

Nét als in de liefde is het ook met muziek het geval: smaken verschillen en daar mag je best wel vaker wat meer rekening mee houden. Al weet ik zeker dat je deze kvk zeker met genoegen zult omarmen, als ware het jouw nieuwe liefde. En oh toeval, dan blijkt maar weer dat wij dus net zo makkelijk van hetzelfde kunnen houden.

Veel luisterplezier.
Eric Kerkdijk.

Nielson – Diamant https://www.youtube.com/watch?time_continue=185&v=lIi4ckTB24g

Comments are closed.