Kvk: Nathalie Prass – Short Court Style ( 2018)

Nathalie Prass – Short Court Style ( 2018)
Wellicht verwacht je uit de USA niet veel goeds komen sinds het aantreden van ene 'Donald'. Maar toch moet ik jou dit even voorleggen. Zeker nu we de afgelopen dagen (kort) hebben mogen genieten van echt 'lazy weather'. Zelf zag ik mij al lekker zitten in een luie stoel of misschien wel lekker liggen in een hangmat, genietend van helemaal niks hoeven en moeten. Misschien dat je dat zelfs quality time zou mogen noemen.

En hoort er nou bij quality time niet ook quality muziek om lekker bij weg te drijven in het lazy helemaal niets doen? Van mij mag dat best, want de wereld om ons heen is al veeleisend genoeg geworden met al die negatieve veranderingen zoals ik ze soms te veel zie. Lichtpuntjes zijn dan de haringen, waaraan je je bestaan dan toch nog een beetje kunt verbinden.

Het debuut van Nathalie stamt alweer uit 2015 en bracht een album voort met veel R&B en 'oude' popinvloeden. Haar tweede album, waar deze single van is getrokken, belooft weer iets totaal anders. Misschien wel nog meer voorbeelden van haar singer-songwriter kwaliteiten. Nu met meerstemmige zangpartijen en met funky invloeden, laat ze horen hoe je toch positief in het leven kunt staan tijdens het Amerikaanse Trump-era. Duidelijk is dan ook dat Nathalie ook geen 'fan' genoemd kan worden. Haar antwoord is op dit album te horen; met veel liefde in haar teksten en in haar muziek probeert zij een tegengeluid te laten horen, wat haaks staat op de impulsiviteit waarop momenteel nogal gehandeld wordt.

Daarom is het prettig om te weten dat er op deze wereld meer weldenkende mensen zijn, die uiting wensen te geven aan hun behoefte aan duurzaamheid, diversiviteit en vragen om een meer paradoxaal optreden van hen die moeten leiden. En zolang die situatie nog op zich zal laten wachten helaas, is het toch prettig om af en toe even 'uit-te-schakelen' en wat 'me-time' te nemen.
Precies dát kan dus met deze kvk van de komende week. Maar ook daarna kan het je nog zeker van pas komen als jij daar behoefte aan hebt.

Veel luisterplezier.
Eric Kerkdijk.

Nathalie Prass – Short Court Style https://www.youtube.com/watch?v=0pv7rN-_IWU

Comments are closed.