KvK: Kira – Love me Back ( 2018)

Kira – Love me Back ( 2018)

Dat je iets uit het Westen best wel kunt verplanten in het Noorden en dat dat dan ook nog een goed gaat groeien, blijkt wel uit het simpele gegeven dat Kira Dekker werd geboren in Rotterdam en nu in het 'hoge noorden' van Groningen woont én werkt. Wellicht dat je Kira ook wel de meest besproken en bekritiseerde singer-songwriter van Nederland van dit jaar mag noemen. Al vind ik ook dat juist die dissende fittie met Anouk wel eens gezorgd kan hebben voor o.a. deze prachtige single.

Onlangs kwam haar nieuwste EP Homemade uit en daarop zijn 6 mooie songs te vinden, waaronder dus deze. Elke song hoort als een heerlijk gesmeerde boterham of cracker met huisgemaakte jammetjes of marmelade. Alles heel natuurlijk en eerlijk, maar ook verdraaid lekker allemaal; al zul je nou niet gelijk merken dat je van deze treats zult aankomen op je weegschaal. Daarvan kun je veel eerder de oorzaak zoeken, in de dingen die je hebt genuttigd, toen je haar muziek liet horen aan je vrienden, bij een lekker glaasje en bijpassend hapje van een Wild- of Natuurfair – Root in the Woods bijvoorbeeld met een knipoog.

Natuurlijk kun je horen dat Kira best wel ontvankelijk is voor Amerikaanse muzikale invloeden. Dat kun je prima merken c.q. terughoren. Maar dat is eerder een plus, dan dat je het moet zien als een minder gegeven. Haar stem past prima, wordt nergens hinderlijk en toch blijft ik zelf een mindere liefhebber van Country-style songs. Daarvan staat mij het toch wel het meest het geluid van de slice-gitaar tegen, al doet de sfeer van de soms mierzoete overdreven liefdesliedjes het allemaal ook niet echt goed. Had ik al gezegd, dat ik geen liefhebber was van Country?

Ja, het komt dus langs op haar laatste EP. Vind ik het hinderlijk? Nee, al had van mij ook iets meer in de sfeer van deze kvk ook best wel gemogen. En ach, als ik bedenk waar een Ilse de Lange ooit mee begon.... En ja!, ik wil Kira best wel met Ilse vergelijken. Of Kira eenzelfde toekomst voor zich heeft liggen weet ik niet, maar volgens mij zou haar pad best wel eens parallel kunnen lopen.

Doe dus je voordeel met het feit dat je deze week een mooie en natuurlijk “landelijke” kvk krijgt aangeboden.

Geniet ervan en veel luisterplezier.

Eric Kerkdijk.

Comments are closed.