KvK: JP Cooper – She’s on my mind ( 2017)

KvK: JP Cooper – She's on my mind ( 2017)
Singer-songwriter JP Cooper is een bijzondere verschijning. Met dreadlocks, baard en rastahoed verwacht je een zomers reggaegeluid uit zijn strot te horen komen, maar niets is minder waar. Nouja, behalve dat zomerse dan, want zijn neo-soul nummers voelen heerlijk zonnig en verfrissend aan.

De man uit Manchester, die voluit John Paul Cooper heet, begon in 2012 met muziek schrijven en uitgeven. Hiervoor laat hij zich beïnvloeden door oude folk en soul. Zijn intieme, emotionele liedjes gaan over liefde, verlangen en verlies. JP is te horen op ‘Perfect Strangers’ van Jonas Blue, een nummer dat internationaal verschillende platina-statussen opleverde. Zijn eigen 'September Song' is hard op weg dé zomerhit van 2017 te worden. Zonder ook maar een album op zak is de Britse zanger al niet te stoppen. En dat vinden we helemaal niet erg.

Toch mag op dat album dit vreselijk goede nieuwe nummer van hem ook niet missen. Niet voor niets speelt hij hiermee een kvk nominatie in de wacht. En zo zouden we dan allemaal wellicht een beetje dat eerste album hebben samengesteld. Anyweg, 27 november kun je JP Cooper gaan bekijken in Paradiso. En dat zou ik zeker gaan doen.

Veel luisterplezier.

JP Cooper – She's on my mindhttps://www.youtube.com/watch?v=gDeWucjm_JE

Comments are closed.