KvK: Johnny Boeve – Mij hou je niet tegen (2018)

Johnny Boeve – Mij hou je niet tegen ( 2018)
Niet vaak krijg je een single aangeboden van een artiest die in het Apeldoornse roots heeft liggen. Nog minder vaak is het een single die mij gelijk vanaf het begin pakt. En het minst kan ik van zo'n single zeggen, dat het echt potentie heeft om een gerenommeerde plaats in de hitlijsten te gaan innemen.

Dat is met dit leuke nummer dus NIET het geval!

Je kunt gaan genieten van een single die voortborduurt op het beste wat, in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw, Nederpop werd genoemd. Vanaf het begin heb je het idee, dat je luistert naar een nog nooit eerder uitgebracht nummer van Volumia. De klank van Johnny Boeve's stem, heeft veel kenmerken van die van Xander de Buissonnier.
Maar de tekst past ook heel erg goed bij de verhaallijn die je mag verwachten uit de liedjes van Toontje Lager en De Kast. Al met al vergelijkingen, die ik niet vaak maak en al helemaal niet bij een beginnend artiest. En dus toch doe ik dat nu WEL!
Eigenlijk zingt Johnny pas de laatste 8 jaren. Hij begon als lid van een pop/rock-koor, maar pas sinds hij zichzelf een gitaar kocht, kwam de echte singer-songwriter in hem naar boven. Gelukkig maar, want dit belooft echt iets meer te zijn dan een eendagsvlieg.
Normaal ga ik eigenlijk nauwelijks af op het slechts hebben gehoord van één nummer, maar ik maak dus mét genoegen een uitzondering.
Ik stel mij voor dat je Johnny Boeve niet alleen in een kleine, unplugged, setting prima kunt beluisteren, maar als hij erin slaagt om een goede kwalitatieve band om zich heen te vormen, dan zie ik hem zeker op diverse festivals staan spelen en rocken. En als je nou je oogleden een klein beetje toe knijpt, dan zou je hem zomaar op Concert at Sea kunnen verwachten als support act. Maar misschien eerst even optreden op ons eigen ZwitsalBeach. Ik hoop dat de mensen achter SOAP-Apeldoorn dit ook lezen.
Alleen heb ik wel de neiging om een ‘d’ te moeten toevoegen in de titel........ Maar daar kan ik wel mee leven

Veel luisterplezier.
Eric Kerkdijk.

Comments are closed.