KvK: Eric Clapton – For Love On Christmas Day ( 2018)

Eric Clapton – For Love On Christmas Day ( 2018)

 De Kerstperiode is niet alleen een tijd van lekker eten en drinken, warmte en gezelligheid. Maar ook een tijd waarin je je gedachten even mag ( misschien zou je dat wel moeten) richten op jouw plek in de samenleving.

Bezinning heet dat met een sjiek woord, maar de bedoeling is veel aardser dan je kunt vermoeden. Jouw plek, jouw rol, jouw effect op anderen, zijn allemaal hele bijzondere effecten van jouw leven. Maar om daar even bij stil te staan, daar is in een hectische drukke maatschappij nauwelijks tijd voor, denk je. Maar dat ligt even iets anders, want jij kunt daar gerust dé tijd voor nemen die jij nodig hebt, zelfs als jij vindt dat dit niet nodig is. Ontkenning is namelijk de eerste stap naar een negatief gevoel en daar wordt niemand blij van. En als je zelf blij bent, dan maak je anderen ook vanzelf blij, daar is geen extra moeite voor nodig.

Nee, ik ga je nu niet uitleggen wie Eric Clapton is en waarom dit nummer een prachtige nieuwe Kerst kvk is. Daarvoor is het nummer tekstueel té goed. Gewoon lekker naar luisteren en even jouw gedachten de vrije loop laten gaan. Denk even na hoé jij de aankomende Feestdagen gaat doorbrengen, aan wie jij speciaal denkt, wie jij wellicht mist of heel erg lief hebt. Maar zou je je hart ook kunnen openen voor anderen? En dat niet alleen in deze Kerstperiode?

Alles begint met een simpele gebaar van aardig zijn. Gewoon iets doen, wat een onuitwisbaar effect heeft voor hen die dit simpele gebaar mogen ontvangen. Of je nou wel of niet tot een of ander geloofsovertuiging behoort, een dergelijk gebaar hoef je niet te halen uit een boek of heilig schrift. Het is net zo eenvoudig als horen, zien, voelen, ruiken of proeven.

Geniet ervan en veel luisterplezier.

Eric Kerkdijk.

Eric Clapton – For Love On Christmas Day https://www.youtube.com/watch?v=R7iKUCWTNWc

Comments are closed.