KvK: Dido – Friends ( 2018)

Dido - Friends ( 2018)

 En zo hoor je deze plaat voor het eerst en ben je gelijk weer terug in de jaren negentig van de vorige eeuw. Niks veranderd denk je dan en als je de clip bekijkt, dan zie je inderdaad ook geen enkel verschil met wat je je nog kon herinneren van hoe Dido er uitzag. Zelf ben je dan ook geen spat veranderd en natuurlijk ook nauwelijks ouder geworden, maar dat is toch een tikkeltje anders.

In maart van dit jaar verschijnt haar nieuwe album Still On My Mind en Hurricanes was daarvan al een eerste voorproefje. En dus is Friends de tweede single die ze hiervoor heeft gereleased. Dat betekend ook een tournee en staat Dido op 17 maart a.s. in Paradiso Amsterdam.

Het nieuwe album heeft ze natuurlijk weer gemaakt met broer Rollo en dat was meer een voorwaarde en natuurlijk gegeven, dan een noodzaak. Want deze samenwerking klinkt weer heel vertrouwd en rete strak. Wat mij betreft weer een heerlijk muzikaal verschil tussen alle hipHop tracks die ik toch veel te vaak moet aanhoren. Ik denk dat ik er nooit aan zal wennen, nu niet en 30 jaar geleden kon ik het ook al niet waarderen. Maar goed, ieder zijn of haar ding toch?

Gelukkig heet dit de Keuze van Kerkdijk. Al bestaan er meerder personen met diezelfde achternaam, toch is er maar één die deze column mag schrijven en de daadwerkelijk keuze maakt! Daarom dus deze prachtige plaat als de kvk voor deze week en niet een andere. Die komen volgende week weer in aanmerking voor promotie.

Geniet ervan en veel luisterplezier.

Eric Kerkdijk.

Dido – Friends https://www.youtube.com/watch?v=-K3YibZQbOA

Comments are closed.