KvK: Chris Cornell – You never knew my mind (Johnny Cash) ( 2018)

Chris Cornell – You never knew my mind (Johnny Cash) ( 2018)
Het mooie van het mogen schrijven van een muziekcolumn als deze, is dat je met regelmaat iets zeldzaam moois mag presenteren waar je anders nauwelijks de mogelijkheid voor krijgt. Veelal sneeuwt het letterlijk onder, door de lading nietszeggende deuntjes en gekunstelde teksten van onbeduidende artiesten, die in mijn beleving veelal de laatste titel niet eens zouden mogen krijgen.

Gelukkig is deze week de KVK er weer eentje waar ik in elk geval heel erg lyrisch over ben. Een nog nooit op muziek gezet gedicht van een van de beste zangers ooit : Johnny Cash, uitgevoerd door de veel te vroeg overleden zanger Chris Cornell. Beiden worden ze nog steeds node gemist.

Het nummer heeft Chris dus als laatste nummer opgenomen voor hij stierf, speciaal voor het album Forever Words. Dat is een ode aan Johnny Cash geproduceerd door zijn zoon John Carter Cash en Steve Berkowitz. Naast Cornell hoor je ook bewerkingen van Elvis Costello, Kris Kristofferson, John Mellencap e.v.a. Op 6 april komt het uit en ik raad het je aan om het jou eigen te gaan maken.

Het nummer heeft een soms wat creepy feeling, omdat het je wellicht de andere kant van een gemiste dierbare laat zien, die beschouwend kijkt op de dingen die niet zijn geweest, net zoals je zelf het gevoel kunt krijgen nog dingen gedaan te willen hebben waar je niet meer met de ander aan toe gekomen bent. Toch geldt daarbij dat je niet moet stilstaan bij de zaken waar je geen grip meer op hebt, maar meer moet genieten van alles wat jij en jullie wél hebben. Al blijft het moeilijk om te ervaren dat je soms iemand nooit écht hebt gekend.

Maar dan toch zijn er die mooie momenten waarop je terug kijken kunt. Nét zoals je een hele mooie plaat kunt terugluisteren wanneer jij wilt om weer eens lekker jezelf te verliezen in een klein beetje verdriet.....maar dan wel mét een gouden randje!

Veel luisterplezier.
Eric Kerkdijk.

Chris Cornell – You never knew my mind https://www.youtube.com/watch?v=Ff5MlTVk8WU

Comments are closed.