KvK: Bülow – Two Punks in Love ( 2018)

Bülow – Two Punks in Love ( 2018)

Soms gaat er een hele lange weg aan het verschijnen van een leuke single, van een leuke artiest, vooraf. Met een zachte hese, maar loepzuivere stem, brengt Megan Bülow een mooie fragiele song uit in ons land. En ja, die stem heeft ergens iets vertrouwd, maar ik ga je nu niet zeggen waar ik erbij aan moet denken. Daarvoor laat ik het eens aan jullie over, wellicht dat je dit in een reactie eens zou willen laten weten?

18 jaren jong is Megan pas en woont in Nederland omdat ze hier net haar opleiding heeft afgerond. En toch is ze geen beginnen artiest. In Canada is ze wel wat bekender; ze heeft er ook een flinke tijd gewoond en ze is daar ontdekt op een zomerkamp. En dát heeft weer geresulteerd dat Megan mocht gaan samenwerken met een aantal Canadese songwriters en producers. Daarvan zijn twee albums geproduceerd en beide albums van Megan zijn ook daar verschenen als stream.

Het is gewoon een klein liefdesliedje, wat precies verhaalt wat er met je gebeurt als je écht verliefd bent. De grote wolk waarop je zweeft en de grote roze bril die al het negatieve verdoezelt en omvormt tot toch iets leuks. Je bent helemaal van de wereld en de realiteit is volledig zoek. Je hoort dat het een persoonlijke boodschap is, maar toch hoor je het verhaal wat je zelf als eens hebt meegemaakt of misschien wel middenin zit. Dat moet toch mensen aanspreken of niet?

Nu gaan we dus eens kijken of er via ons land er ook wat Europese fans bij zouden kunnen komen. Iets wat zeker zou moeten lukken, zeker als je dit nummer een paar maal hebt kunnen horen. Het is een hele fragiele song, die toch krachtig genoeg is om alleen te kunnen opvallen. En lekkere song voor in je eentje, maar ook samen, lekker in je auto onderweg of in de file, op de fiets of gewoon tijdens een wandeling als je even niet te zeggen hebt tegen iemand anders. Kortom, draai het gewoon wat vaker dan die enkele keer dat die op de radio of de stream langs komt.

De eerste aanzet is in elk geval gegeven, door de kvk nominatie voor de komende week. Ik vind het een prachtige plaat, mag ik dat zeggen? Ja! Ik mag dat zeggen. Het is niet voor niets de Keuze van Kerkdijk!

Veel luisterplezier.

Eric Kerkdijk.

Bülow – Two Punks in Love https://www.youtube.com/watch?v=Hqd5BbVTEz0

 

Comments are closed.