KVK: Bosse – Ich Warte Auf Dich ( 2019)

Bosse – Ich Warte Auf Dich ( 2019)

Vorig jaar konden we opeens kennismaken met de Duitse zanger Bosse. Via het hertaalde Frankfurt Oder door Blöf nu als Zoutelande, konden we horen dat hij in staat was om prachtige songs te maken die de luisteraar meenam in het beleven van een specifiek gevoel n.a.v. van een bepaalde gebeurtenis. Blöf scoorde er een hele grote hit mee, maar ook het origineel werd regelmatig gepresenteerd op de radio.

Nu is er weer een nieuwe single verschenen, waarin Bosse je als luisteraar opnieuw meeneemt. Wie kent niet het gevoel van groot gemis en verdriet als een geliefde opeens uit je leven verdwijnt en je nog lange tijd het onbestemde verlangen ervaart dat deze geliefde weer opeens voor je neus staat, want je huis en hart staat er nog steeds voor open; de liefde brandt nog met een onverminderd vuur. Al brandt dat vuur wellicht heel vergeefs.

Dat klinkt zwaar, maar als je de videoclip erbij neemt, deze bekijkt en je jezelf erin laat 'meenemen', dan merk je ook dat hetzelfde eveneens kan gelden voor andere situaties. Anders gezegd, kan deze song je ook een heel mooi Feel Good sfeer bezorgen. Want gedeelde smart, kan vaak halve smart betekenen en misschien nog vaker je laten merken dat altijd alles weer op zijn of haar 'pootjes' terecht komt.

Je zingt het snel mee, want de tekst is lekker makkelijk mee te blèren; zelfs als je geheel toon doof bent. Misschien dat Pascal Jacobsen er maar weer eens op moet gaan broeden, er een passende Nederlandse hertaling van te maken. Het zou mij niet verbazen, dat het weer een mooie hit kan gaan worden.

Geniet ervan en veel luisterplezier.

Eric Kerkdijk.

Bosse – Ich warte auf dich https://www.youtube.com/watch?v=Xbi393b5T9c

Comments are closed.