KvK: Bosse ft Anna Loos – Frankfurt Oder (Blof ft Geike Arnaert – Zoutelande) ( 2017)

Bosse ft Anna Loos – Frankfurt Oder( 2017)
Eigenlijk wil ik het met jullie liever hebben over de ontstaansgeschiedenis van dit nummer. Pascal Jacobsen heeft het origineel gekregen via Herbert Grönemeyer. Die kende het natuurlijk al uit de Duitse popmuziek. Daar was het in 2011 al een duet van Bosse met Anna Loos.

Het gaat in dat nummer over de druilerige sfeer in een stad, wanneer je geen geld hebt en er ook verder niks te doen is. Dan rest je om er met goed gezelschap en met wat er wel is, er iets van te maken en dn ben je blij dat er iemand bij is.

Dat gegeven pas goed bij Zeeland in de winter. Daar is dan ook alles leeg en stil en moet je er zelf wat van maken. Blof heeft van het origineel echt alles overgelaten en er geen gekunstelde eigen verie van gemaakt. Nee, gewoon hertalen en de kracht van het nummer in onze taal ook laten horen. Respect voor het origineel, omdat het gewoon een knettermooi nummer is en daar nu een net zo knetterend mooi Nederlands broertje bij heeft gekregen. Je kunt dus ook gewoon beide nummers prima na elkaar horen, want nergens doen ze elkaar te kort.
Daarom krijgt Blof van mij de kvk, maar hoor je Bosse ft Anna Loos met Frankfurt Oder. Dit omdat Blof al een flinke Airplay heeft met Zoutelande en je die dus al vaker kunt horen tegenkomen. En dan mag het origineel, wat mij betreft, in dit geval niet achterblijven. Zeker omdat Bosse als Duitse popartiest ook hele mooie popsongs maakt.
<spa

Veel luisterplezier.

Bosse ft Anna Loos – Frankfurt Oderhttps://youtu.be/Mg3CdijJe24

Comments are closed.