KvK: Blöf ft. Giraff– Zachtjes Zingen ( 2017)

Blöf ft. Giraff– Zachtjes Zingen ( 2017)

Ja, ik ga even van mijn hoogste principe afwijken, maar toch ook weer niet. Het nummer kwam al in 2017 uit en is te vinden op het laatste album AAN. Daar is ook deze remix op te vinden, maar juist deze remix is nu de nieuwste release van Blöf. En wat doen ze daar een hele goed zet mee.

Was Zachtjes Zingen al een heel prettig nummer om te horen, maar met de bewerking van de heren Adriaan Persons en Nick Ribbens die achter Giraff schuil gaan, heeft het nummer een extra dimensie gekregen. En als je heel eerlijk bent, dan is het toch een beetje jammer als je dit nummer pas als laatste nummer op het album terugvindt. Helemaal als ik je ook vertel dat juist de grootste hit voor Blöf ook op dit album staat: Zoutelande.

Het album zou je kunnen zien als het resultaat van een purificatie of zelfreflectie of gewoon als een heel goed album mét een verhaal, als je niet zo zweverig bent aangelegd. De boodschap van het loslaten van de controle over je leven en datzelfde leven volledig omarmen, schijnt de basis te zijn geweest voor het ontstaan ervan. Het zal zo zijn, al hoor ik voornamelijk een aantal heerlijke songs. Hoe wel en niet origineel Zoutelande dan ook is, ik vind de remix van Zachtjes Zingen wél een stukje mooier dan het origineel.

Moet ik nog meer zeggen? Lijkt me wel duidelijk toch?

Geniet ervan en veel luisterplezier.

Eric Kerkdijk.

Blöf – Zachtjes Zingen Giraff Remix – https://www.youtube.com/watch?v=ohv1HGkluFw

Comments are closed.