KvK: Bastille – Quarter past midnight ( 2018)

Bastille – Quarter past midnight ( 2018)
Deze week de eerste single van het derde album van deze Britse band. En wat voor een. Want het is een heel lekker uptempo nummer geworden, wat ook nog eens prima dansbaar is. En wanneer hoorde je nou eens een nummer wat gaat over het moment waarop je of naar huis gaat na een avondje stappen of toch ook er een paar uurtjes aan vast gaat knopen. De avond was al leuk en die hoeft dus nog lang niet voorbij te zijn.

Al een tijdje hing deze single in de lucht. En nu is die dus uit.gaan.

Waar de band veel plezier had in het opnemen van dit nummer, wilde men toch iets anders op de plaat zetten dan wat iedereen van hun vorige albums gewend wad. Het nieuwe album zal dan ook wat meer uptempo zijn en meer aansluiten aan het plezier in het leven wat iedereen kan hebben en vaak heeft. Zoals ze het zelf zeggen, is de wereld al genoeg in ontwikkeling en vaak in een richting waarvan je je kunt afvragen of dat allemaal wel de goede kant op zal gaan. Dan is het belangrijk om ook weer even terug te komen bij het plezier van het bestaan. Soms lijkt het wel alsof iedereen daar een beetje aan lijkt voorbij te gaan. Dus hoog tijd voor een stukje extra plezier.
Zoals gezegd kun je na een avondje stappen rustig naar huis gaan en genieten van datgene wat je hebt gedaan of je ook nog laten verleiden om er wat extra plezier aan vast te knopen. Soms kom je mensen tegen die juist pas dan plezier gaan maken en daar zou je dus ook bij kunnen aanhaken. En voor leuke platen geldt dat principe ook, soms is het goed om ze wat vaker te horen dan zo maar af en toe.

Veel luisterplezier.
Eric Kerkdijk.

Bastille – Quarter past midnight https://www.youtube.com/watch?v=aGjIN8x6-xg

Comments are closed.