KvK: Bakermat – Partystarter ( 2018)

Bakermat - Partystarter ( 2018)

Wie houdt er nou niet van een feestje? Maar dan wel eentje, waarbij je ook lekker muziek hebt om op te dansen als je dat wil. En afhankelijk van je leeftijd – of hoe jong je je ook voelt en gedraagt – , kun je dan lekker 'los' gaan op een lekker plaat. En deze week maken we het lijstje met dansbare platen weer iets langer.

Het Amsterdam Dance Event is weer achter de rug en of het nou dé meest geschikte plek was om deze nieuwe productie van Bakermat te lanceren weet ik niet, maar het nummer beklijft wel. Je pakt hem zo op en neemt hem zo mee als een van je favorieten.

Bakermat is de artiestennaam van Lodewijk Fluttert. Een danceproducer die bekend staat voor zijn innovatieve sound en creatieve producties. Hij laat zich niet weerhouden om buiten de 'paadjes' te gaan en dat kun je dan ook horen. Zelf vind ik het veel toegankelijker klinken dan menige danceplaat die ik hoor en daarmee denk ik ook dat Bakermat een veel breder publiek bereikt. 'Vintage' is misschien wel het woord dat ik zou moeten gebruiken.

Genieten van een prachtige cross-over van verschillende sounds als rock, bigbeat en electronic disco van Moby, FatBoy Slim en Groove Armada. Maar soms hoor je ook Jazz, Funk en Soul; want je moet nooit de muziek vergeten waarmee je bent opgegroeid. Ook die hoort bij je ontwikkeling.

Partystarter is dan ook een plaat geworden, waarbij analoge elementen veelvuldig zijn gebruikt. En waarom ook niet? Niet alles hoeft uit een kastje te komen als je artiesten hebt die niet alleen goed live kunnen spelen, maar ook nog dat iets extra's kunnen brengen wat je anders niet hoort. De track klink als een live gig waar je zelf bij bent en dat is best wel iets bijzonders naar mijn mening.

Daarom dan ook de komende week is Partystarter de kvk bij Veluwe Centraal. Maar als je hem hoort, is dat niet meer dan logisch.

Geniet ervan en veel luisterplezier.

Eric Kerkdijk.

Bakermat – Partystarter https://www.youtube.com/watch?v=KW97_xEI_nk

 

Comments are closed.