KvK: Astral Drive – Summer of ’76 ( 2018)

Astral Drive – Summer of '76 ( 2018)

Nieuw seizoen en dus ook weer regelmatig een nieuwe KVK op Veluwe Centraal. En wat is het dan mooi om te starten met een song die je toch nog even dát Zomerse gevoel laat beleven. Alleen wijst dit nummer terug naar de voorlaatste hele warme zomer, juist die van 1976! Toe was het het ook heel lang achtereen mooi en heel erg warm.

Achter Astral Drive schuilt singer-songwriter en producer Phil Thornally. Misschien niet een directe naam die je je herinnert, maar als ik je vertel dat hij heeft gewerkt met The Cure, Psychedelic Furs, The Jam, Paul McCartney en Torn van Natalie Imbruglia heeft geproduceerd, dan moeten er toch wel de nodige belletjes gaan rinkelen.

Astral Drive is echter meer dan een tourtje langs hele mooie platen uit het verleden en toch is dat basis waarop nieuwe muziek is gebaseerd; een heel album met nummers die allemaal juist het gevoel van de late jaren 70 en 80 van de vorige eeuw je opnieuw laten beleven. Een era wat vaak betiteld wordt als weinig vernieuwend, maar waarin de popmuziek toch wel heel erg volwassen is geworden en de nodige ontwikkelingen heeft doorgemaakt.

En als je als bassist hebt gespeeld in de laatste tour van Bryan Adams, vervolgens aan het werk bent gegaan met jouw eigen eerste album en daarvan de eerste opzet aan hem hebt mogen laten horen, dan moet je ook weten dat juist die Bryan Adams heel erg enthousiast was en Phil aanzette om die sound volledig uit te werken.

Het album heet ook Astral Drive en kun je bij de betere platenzaken vast vinden en zeker bestellen. Wat mij betreft een echte aanrader, wat je al van de eerste single kunt aannemen. En dus is diezelfde eerste single ook niet voor niets de KVK voor de komende tijd. Ik hoop dat het een mooie hit voor Phil zal worden in Nederland, al is nooit iets zeker. Vraag hem dus eens wat vaker aan, als je weer eens een verzoekje mag doen. Weet je gelijk welke stations je in het vervolg kunt overslaan, als ze deze plaat niet voor jou kunnen draaien.

Veel luisterplezier.
Eric Kerkdijk.

Astral Drive – Summer of '76
https://www.youtube.com/watch?v=_pgc-WHtYkQ

Comments are closed.