Keuze van Kerkdijk week 20: Little Steven – Soulfire ( 2017)

little-steven-soulfire-website

Little Steven - Soulfire ( 2017)

Sinds 20 jaar komt er eindelijk weer een nieuw album van Little Steven. Dat album zal dezelfde titel dragen en komt op 19 mei a.s. uit. En dus is de kvk van deze week dan ook de titelsong van dat album.

Niet dat Steven Van Zandt al die tijd stil heeft gezeten, want zijn andere werk als rechterhand van Bruce in diens E-Street Band ging gewoon door en ook speelde hij me in de Hitserie The Sopranos.

Qua sound gaat hij niet mee in de vaart van andere artiesten. Steven ziet er niets in, om zich constant te moeten veranderen. Hij ziet meer in zichzelf steeds verbeteren. Daarom zijn zijn Disciples of Soul ook weer opnieuw samengesteld en klinkt zijn album weer vanouds en toch ook beter. Oude wijn in nieuwe zakken is inderdaad commercieel leuk, maar zegt niets over kwaliteit.

Op dit nieuwe album hoor je dan ook weer goede echte eigen nieuwe songs, prachtige covers en songs waar hij ooit aan meeschreef. Kortom je leert weer eens Little Steven kennen zoals hij altijd al was en nog steeds is gebleven: een verdraaid goede songwriter en performer.

Veel luisterplezier.

Little Steven - Soulfire  https://www.youtube.com/watch?v=JRIC12IKCLk

Comments are closed.