Keuze van Kerkdijk week 18: Tuxedo – Second Time Around ( 2017)

Tuxedo – Second Time Around ( 2017)

Zit m'n dasje goed?
Zit m'n jasje goed?
Vader gaat op stap
Is m'n pochetje d'r?
M'n sigaretje d'r?
Vader gaat op stap
Vader heeft vandaag dat fieve
Niet meer zo dat primitieve
Want vader is vandaag de bonvivant, de bonvivant, de bonvivant!
Vive le vive le vive le vive le bonvivant
Vader gaat op stap

Dat is het eerste en laatste couplet van een klassieke Nederlands lied van Toon Hermans uit 1965. En ach, tegenwoordig doen we het toch net zo? De dames staan uuuren te frutten om er toch op hun voordeligst uit te zien en de mannen doen ook net iets meer dan normaal, om maar zo aantrekkelijk mogelijk over te komen, wanneer we uitgaan. Want alles doen we voor het beste resultaat van een eerste indruk.

En als dat allemaal is gelukt, dan kan de muziek komen. Vaak maakt het niet uit wát, maar prettig is het wel als het een nummer is dat we goed kennen. Dan kan het zelfs nog wel eens helpen om een nog betere indruk te maken dan die vorige eerste keer. Zelfs wanneer je in een situatie bent beland, dat je het wellicht nog een keer zou willen proberen met een vorige partner. Sex met je ex is niet iets wat een verzinsel is.

Mocht je dit allemaal worst zijn, dan luister je gewoonweg naar een lekker funky nummer van dit Amerikaanse duo. Maakt allemaal niet uit, wellicht overkomt het jou allemaal nog wel eens een keer of niet. Heb je in ieder geval kunnen genieten van een mooie nieuwe kvk op Veluwe Centraal. En daar is toch ook wat voor te zeggen?

Veel luisterplezier.
Eric Kerkdijk.

Tuxedo – Second Time Around - https://www.youtube.com/watch?v=JRIC12IKCLk

Comments are closed.