Toch nog een tussendoor KvK

Hoi radio vriendjes en vriendinnetjes

Hartje zomer, de een doet niks, de ander denkt dat ie druk is en dan blijkt ook dat die druk is met inderdaad niks, weer een ander is verzot op blauwalg en die daar heeft een zwembad aangeschaft en ligt daar nagenoeg elke dag in te weken. Oftewel, iedereen viert vakantie op zijn of haar manier.
En zo’n vakantie kan eigenlijk niet lang genoeg duren, want die is altijd weer te kort hoe lang je die zelf ook hebt geboekt. En stiekem denk ik wel eens dat degenen die zo hard zuchtend opmerken dat ze zo ontzettend aan vakantie toe zijn, daar dus eigenlijk helemaal niet mee kunnen omgaan.

Zelf geniet ik toch wel van een min of meer zelf gekozen radiostilte qua column en bijbehorende plaat. Ik zit er momenteel nou niet echt bovenop om het maar eens plastisch te zeggen. En toch wil ik jullie deze leuke zomer single van eigen bodem niet onthouden.

Het is precies dat plaatje wat past als je naar een leuk festival gaat, je lekker op een standje de lange warme dag even van je af probeert te laten glijden of iets anders aan het doen bent om de dag te kunnen sluiten, maar toch ook nog lang het moment wilt uitstellen om weer in een benauwd bed en dito slaapkamer te moeten gaan verblijven ondanks een waaier die al de hele dag staat te blazen. Je staat nog lekker met je blote voeten in aangenaam redelijk koel zand, drankje in je hand en prettig gezelschap om je heen en dan hoor je dit heerlijke zomerse nummer. Je lichaam wordt ineens soepel, zelfs op plekken waar je dat nog nooit hebt gevoeld en je gaat helemaal op in de muziek.

Heerlijk toch? En dat gevoel bewaren in de wetenschap dat het morgen weer zo kan gaan zijn. Al moet je vaak daar wel zelf het initiatief voor nemen, want als je op een ander wacht om zoiets te gaan ondernemen, dan ………….

Ik ga weer verder in een van mijn boeken, G&T staat er natuurlijk naast! Zwembad is weer verschoond en ververst en mijn kat ligt heerlijk in de buurt op haar eigen koele plekje. De avonden zijn lang, de sterrenhemel vaak te zien, de muggen zijn vindingrijk om alle obstakels te kunnen mijden merk ik en toch ben ik blij met alles wat ik heb. Al is de jeuk toch meer afkomstig van de muggen dan van de wens om weer er vol in te moeten. Nee, dat doen we toch nog even niet. Dat moment komt al vroeg genoeg of misschien toch ook wel weer op tijd?

home

everyday-son-mieux

Comments are closed.