Sigrid – Don’t Feel Like Crying ( 2019)

Sigrid – Don't Feel Like Crying ( 2019)

Het lijkt erop dat Sigrid een van de nieuwe artiesten gaat zijn, die dit jaar nadrukkelijk in the picture zullen staan. Volgende maand komt haar langverwachte debuutalbum uit, na vorig jaar al The Sound of 2018 bij de BBC te hebben gewonnen. Maak je dus maar op voor het horen van eigenwijze, vrolijke popmuziek van deze jonge meid uit Noorwegen.

Deze kvk is redelijk kort, maar daarmee niet onvergetelijk. Al klinkt het eerst even ietwat onwennig, na een tweede keer luisteren valt het nummer je op door de pakkende elektronische mix en de milde echo van een hele positive flow. En dan wil je vanzelf het nog een keer horen en dat ook nog eens vaker dan een keer.

Toch mag je haar aankomende album niet helemaal inkleuren naar deze eerste single. Want Sigrid kan meer dan ze met deze debuutsingle laat horen. Haar teksten zijn sterker dan je van iemand mag verwachten die zo jong is. Je merkt dat de liedjes vol zitten met levenservaring, die je tot in het diepste van je ziel zullen raken; dus niet raar opkijken als je ineens met hele grote ogen van herkenning zit te luisteren.

Maak je dus maar op voor een hele herkenbare tekst op een pakkende smooth luisterende melodie, van een gevoel wat iedereen al sinds het begin der tijden heeft meegemaakt. En dan zul je ook merken dat de draai die Sigrid hieraan heeft gegeven, een veel makkelijkere manier is om met een liefdes teleurstelling om te gaan. Je moet het gewoon uit je system zingen, schreeuwen, praten en/of plaatsen. Tel je zegeningen en ga dóór!

Eens valt alles op zijn plek. En misschien is juist die instelling, de enige juiste om de periode voor Valentijnsdag te kunnen tackelen ( – dikke knipoog – ).

Geniet ervan en veel luisterplezier.

Eric Kerkdijk.

Sigrid – Don't Feel Like Crying https://www.youtube.com/watch?v=180nT-m5Zis

Comments are closed.