KvK: Two Door Cinema Club – Talk ( 2019) / Tim Dawn – Shadow (2019)


KvK: Two Door Cinema Club - Talk ( 2019) / Tim Dawn – Shadow (2019)

Ja je ziet het goed, deze week een kvk met een dubbele A-kant, zoals we dat in de popmuziek noemen, als de samensteller dezes geen echte keuze kan maken. Op volgorde van aanbieding is er toch maar één kvk mét vooraankondiging en dat is dan ook Two Door Cinema Club geworden.

Bijna was deze single er nooit gekomen. Net als hun vierde studioalbum die dit jaar zal verschijnen en waarvan dus Talk de eerste single is. En dát allemaal omdat het derde album Gameshow, nou niet heel goed werd ontvangen. Bijna was dit Noord-Ierse trio dus gestopt, maar gelukkig hebben ze hun MoJo weer kunnen vinden. Maar misschien heb jij nog nooit van ze gehoord, ondanks dat ze al sinds 2009 muziek maken. Kan wellicht komen dat jij weinig op hebt met typisch Engelse Popmuziek en je wellicht iets té veel laat leiden door middelmatige talentenjachtshowproducties (vast een nieuw woord; geeft aan wat ik er van denk; zou je met Scrabble mee kunnen winnen). Dat geeft niet, want gelukkig heb je nog stations die jou de krenten in de pap niet onthouden middels typische 'speciale aanbiedingen' als deze KVK.

Wellicht ben je oud genoeg om je MySpace nog te herinneren, de min of meer 'geboorteplek' van TDCC. Daarop zijn nog steeds hun begin producties te vinden, die ze maakten toen ze omstreeks 16 waren en elkaar min of meer net hadden ontmoet en na de 'klik' hadden besloten om samen muziek te gaan maken. (tja wat moet je anders doen, dan alleen achter potentiële bedpartners aan te gaan 😉 )

De andere kant van deze speciale KVK, wordt gevuld door de nieuwe single van, voormalig kvk van november 2018, Tim Dawn. Het is een mooie opvolger van Walking on a Wire. Het bijzondere van de nieuwe plaat is toch wel, dat de clip tot stand kwam mét behulp van zijn fans. Die konden namelijk zelf bepalen hoe de clip er uiteindelijk uit kwam te zien. Maar dat wist jij, als fan, natuurlijk al. Voor meer info rondom Tim Dawn verwijs ik je gemakshalve even 'terug' naar november vorig jaar; en dan vind je die info het makkelijkst op de Veluwe Centraal website bij de Keuze van Kerkdijk.

Veel luisterplezier. (bij deze dubble feature als knipoogverwijzing naar Two Door Cinema Club)

Eric Kerkdijk.

Two Door Cinema Club – Talk https://www.youtube.com/watch?v=Zsaz72OBT9s

Tim Dawn – Shadow (de interactieve clip)https://www.youtube.com/watch?v=VXZAOSZ_YUM

Comments are closed.