KvK: EUT – Bad Sweet Pony ( 2018)

EUT – Bad Sweet Pony ( 2018)
De Popronde in Nederland is vaak een goede kweekvijver voor nieuwe bands. Regelmatig komen er juweeltjes langs, die soms wel en soms niet er een mooie carrière aan overhouden. Kijk de archieven van de Popronde er maar eens op na, dan lees je vanzelf wie en wanneer. Of zo'n mooie toekomst ook is weggelegd voor EUT dat zou ik ze wel wensen, want ze zijn in mijn oren een mooie toevoeging voor de Nederlandse muziekscene. Helaas heb ik ze nog niet persoonlijk live gezien, maar als ik de verhalen én de beelden mag geloven, dan zul je op een mooi muzikaal spektakel worden getrakteerd.

Vier heren, die worden gemend door één dame- en wat voor dame! Megan de Klerk is dé blikvanger van de band, niet alleen omdat ze echt de show steelt tijdens de optredens, maar ook zeker, en misschien wel vooral, door haar perfect bij de sound passende stemgeluid.

Wat ga je dan horen in dit nummer? Nou bereid je oren maar vast voor op een song die nooit voorspelbaar of saai gaat klinken. Een prima popsong en toch ook herkenbaar als super alternatief. En nee, dat laatste is geen scheldwoord, maar gewoon dé aanduiding voor de nou niet direct commerciële popmuziek, maar toch welzeker vaak goed verkoopt. Goede basloop, strak gitaarspel en strakke drums, kortom alles om een prima eerste hit me te scoren.
Laat deze nominatie dan maar een kleine duw in de rug zijn. Want als je van deze muziek niet vrolijk gaat kijken....

Veel luisterplezier.
Eric Kerkdijk.

EUT – Bad Sweet Pony https://www.youtube.com/watch?v=tMHVymC9x5c

Comments are closed.