KvK: Blanks – Don’t Stop ( 2019) / Eva de Roovere – La Loba (2019)

KvK: Blanks – Don't Stop ( 2019) / Eva de Roovere – La Loba (2019)

Ha, jawel ook deze week helemaal Da Bomb weet je wel, weer een dubbele voor de gratis prijs van eentje. Maar wel weer eentje die zo ontzettend Doop is, dat je er spontaan uit je patta's van gaat shinen. Nou ja, eigen;ijk moet ik mij helemaal niet dergelijke bewoordingen bezighouden. Maar goed, deze week dus weer een sort of dubble feature, maar nu eentje der Lage Landen.

Eva de Roovere ken je vast nog wel van haar samenwerking met Diggie Dex en Blanks zou je eigenlijk moeten kennen onder zijn echte naam Simon de Wit (ja, ik weet dat dat niet echt uniek klinkt en nogal kruideniersachtig). En toch zou je wellicht niet weten dat juist zij achter deze producties zitten.

Daar waar Eva een artieste is die onder de singer-songwriters geschaard mag worden, daar werd Blanks (Simon's artiestennaam dus) eerst bekend via zijn YouTube kanaal met zijn eigen One Hour Song Challenge. Hierbij was de opdracht om binnen een uurtje een echte song te schrijven, componeren en op te nemen. Dat liep zelfs door, in het uitvoeren van speciale covers van bestaande hits en nu dus eindelijk een hele echte single release. Niet dat dit betekend, dat er ook een album gaat uitkomen, maar toch een eerste stap is gezet.

En waar een groot gedeelte van de muziekvolgers steeds meer ESF meuk over zich heen gestort krijgt, kan ik niet anders stellen dat Blanks ook best wel zeg maar 'uit-zend-waardig' is.

In elk geval kunnen we de komende week weer lekker luisteren naar een leuk vrolijk nummer als nationaal product. Weer op basis van anciënniteit, krijgt de jongste de KVK notering.

Veel plezier er mee.

Eric Kerkdijk.

Blanks – Don't Stop https://www.youtube.com/watch?v=WExYOwaA-ko

Eva de Roovere – La Loba https://www.youtube.com/watch?v=zdmODdgGM6U

Op de hoogte blijven van alle Keuzes, check de Spotify-lijst hier https://open.spotify.com/user/puffstuf/playlist/3jqzP15Y17GhtBAL20yBf7?si=0rvYrdq7TrCsIHUtXU9j8g

Comments are closed.