KvK: Duncan Lawrence – Arcade ( 2019)

Duncan Lawrence - Arcade ( 2019)

Wedden dat ik jullie deze week eens niet laat kennismaken met een nummer waar je nog niets van hebt gehoord? Wedden dat je er al eens over heb gesproken met deze of gene en wedden dat je toch al een beetje hebt gedacht of “we” het Songfestival gaan winnen? Of toch niet..?

Tja, in dat geval moet ik toch denken dat je dan een tijdje onder een steen geleefd moet hebben. Maar eigenlijk is het ook helemaal niet erg. Goed, jij hebt niet meegedaan met alle nietszeggende dikdoenerij rondom één liedje op radio en televisie. En wellicht is het dus ook pas de eerste keer dat je nu met iets meer aandacht gaat luisteren naar deze mooie ballad. En ja, dit is ook gelijk de nationale afvaardiging naar het aankomende Eurovisie Songfestival. En ja, daar zijn soms hele volksstammen druk mee in de weer en dus is het weer 'die tijd van het jaar'.

Wat kan ik je nog meer vertellen over deze jonge zangleraar en singer-songwriter, wat je al niet elders tot je zou kunnen nemen? Wel dat je kunt gaan genieten van een inhoudelijke en mooie ballad, die met kracht en gevoel is gezongen en beschikt over een filmische videoclip (omdat je ogen ook mee-eten). En dat het nummer is dat je of gelijkt pakt of waarvan je nog een luistermoment nodig hebt om het te kunnen vatten. In elk geval heb ik tot dit moment nagenoeg nog geen echte negatieve reacties gehoord en daar kun je vaak veel van afleiden.

Gaan we dan na 44 jaren toch weer eens winnen? Hebben we eindelijk dat het lek boven? Doen we met z'n allen vreselijk hysterisch over iets simpels als een soort MTV clip-show, maar dan live gezongen en gespeeld? Wellicht, wie weet en voluit JA, zijn de antwoorden die bij die vragen horen. Maar het belangrijkste om te onthouden is dat Duncan een leuke, gewone, jonge artiest is, die goed kan zingen en liedjes schrijven. En ja, dit liedje is best wel een leuk en goed liedje.

Veel luisterplezier.

Eric Kerkdijk.

Duncan Lawrence – Arcade https://www.youtube.com/watch?v=Eztx7Wr8PtE

Comments are closed.