Keuze van Kerkdijk

Iedere week presenteert Eric Kerkdijk, in het programma Burgers in je speakers, de KVK van de week.
Eric Kerkdijk die als eretitel 'pop-professor' heeft, weet elke keer wéér te verrassen met de ene keer een primeur van een bestaande groep of artiest en de andere keer juist het onbekende als eerste het onbekende talent te ontdekken.

James Blunt – Love Me Better ( 2017)

Deze week stel ik de nieuwe single, en eerste van zijn nieuwe album The Afterlove, centraal van iemand die je misschien wel een echte comeback kid mag noemen. Helemaal omdat deze single net zo goed wordt opgepakt als het debuut You’re beautiful uit 2004. En als je goed luistert dan hoor je in deze nieuwe song hier een tekstuele verwijzing naar.

Het nummer is geschreven samen met Johnny McDaid en Ed Sheeran en naast Sheeran speelt ook nog eens front man Ryan Tedder van One Republik mee.

Toch zit er aan dit nummer ook een diepere boodschap. Naast het feit dat zijn huidige muziek een veel meer volwassener feeling heeft gekregen, laat James ook duidelijk weten wel klaar te zijn met alle kritiek op vooral zijn eerste hit. Natuurlijk was en is die plaat redelijk zoetsappig, maar het is natuurlijk niet zijn schuld dát die single wel heel erg veel gedraaid werd. Dat maakt die single niet fout, maar zegt meer over de smaak van hen die het graag horen. En daar moet je als artiest toch wel je brood mee verdienen. En als je dan op deze wijze duidelijk stelling neemt voor jouw muziek, dan verdien je zeker mijn respect. Al is dat niet bepalend of ik er dan ook de kvk nominatie aan verbind. Daarvoor moet het ook wel zeker een goed en prima song zijn.

En daar hoef je niet bang voor te zijn. Houd je niet van zoet, dan kun je dit nummer prima horen. Houd je wel van zoet, dan hoor je nu dat iets minder suiker ook een mooi nummer kan opleveren. Gaan we samen met James een stuk volwassener door het leven.

Veel luisterplezier.

Link YouTube:

James Blunt – Love Me Better   https://www.youtube.com/watch?v=RFHHEac83B8

Eric Kerkdijk.

Week 10:
AJR - Weak ( 2017)

Week 9: 
Sundara Karma - Flame ( 2017)

Week 8:
Llorca - Waiting ( 2017) 

Week 7:
Harlea – You don’t get it ( 2017)

Week 5:
Léon – Think about you ( 2017)

Week 4:
Ed Sheeran – Castle On The Hill ( 2017)

Week 3:
Young Gun Silver Fox- Lolita ( 2016)

Week 2:
Matt Simons – When The Lights G0 Down ( 2016)

Week 1:
Elbow – Magnificent (She Says) ( 2016)